Anadolu Medya Grup Vakfı
Telefon : 444 0 155

Yeni Konya Gazetesi 75. Yıl Programı

Konya’nın medya çınarı, 74. kuruluş yılını kutluyor. 1949 yılında yayın hayatına başlayan Yeni Konya Gazetesi, Türk Gazetecilik tarihinin en kadim temsilcilerinden biri olmayı başardı.

Konya'nın yaşayan en eski gazetesi olan Yeni Konya Gazetesi, ilk günkü heyecanından hiç bir şey kaybetmedi. Ülkemizin geçtiği zorluklar tünelinde yaşanan tüm sıkıntılara cesurca göğüs geren Yeni Konya; çağı, teknolojiyi, değişimi yakalayan ruhuyla hep ‘yeni' kaldı. Başarısını okuyucusunun kendisine duyduğu güvene borçlu olan Yeni Konya Gazetesi, geleneksel medya kulvarında gazete olarak basılıp dağıtılmaya devam ederken çağdaş medya kulvarında internet ortamında yenikonya.com.tr adresiyle geleceğin medya dünyasına güçlü bir giriş yapmış durumda… Konya tarihinin 74 yıllık basılı güncesi Yeni Konya, şehirde geçmişin olduğu gibi geleceğin de en güvenilir arşivi olma özelliğini korumaya kararlı… Anadolu Medya Grup Vakfı (ANMEG) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer ve Başkanvekili Mustafa Tatlısu, Yeni Konya Gazetesi'nin 74. kuruluş yıl dönümünü kutladı. Yeni Konya Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özer, Yeni Konya'da gazeteciliğin vakıf hassasiyeti ile yapıldığını söyledi.

Gazetecilikte vakıf hassasiyeti

Vakıf hassasiyetinin yakın zamanda resmiyet kazandığını hatırlatan Özer, "Yeni Konya Gazetesi artık Anadolu Medya Grup Vakfı çatısı altında hizmet veren bir yayın kuruluşudur. Bir asra merdiven dayayan ömrüyle Yeni Konya Gazetesi şehrimizin bir ortak değeri haline gelmiştir. Bu değeri daha ilerilere taşıyabilmenin yolu onu olması gereken yerde koruma altına akmaktır. Yeni Konya Gazetesi vakıf koruması ile daha uzun yıllar gönüllerde yaşamaya, hayırlı yayınlar yapmaya devam edecektir. Vakıf çatısı altında hizmet veren diğer yayın kuruluşları ile birlikte hayra motor, şerre fren olacaktır. Ülkemizin geçtiği hassas dönemde ülke menfaatleri doğrultusunda hizmetini sürdürecek her daim hakkın ve haklının yanında olacaktır.” dedi.